Heracles steelt met tien man in extremis punt bij Excelsior en moet hopen op wonder

Heracles Almelo maakt in theorie nog altijd kans op deelname aan de play-offs op Europees voetbal. Door twee doelpunten in blessuretijd pakte de ploeg van trainer John Stegeman met een man minder een punt op bezoek bij Excelsior: 2-2.
Heracles liep al vroeg in het duel achter de feiten aan, nadat Messaoud Excelsior in de achtste minuut op voorsprong schoot. Een doorgekopte bal belandde voor de voeten van de middenvelder, die vervolgens van dichtbij de bal achter doelman Castro tikte. Op een gevaarlijk indraaiende bal van Peterson na, gebeurde er weinig in het Van Donge & De Roo Stadion. Gescoord werd er in het eerste bedrijf dan ook niet meer, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 tussenstand.

Rood Van Ooijen

Heracles schoot na de rust uit de startblokken en was via Gladon dicht bij de gelijkmaker. De spits stuitte echter op doelman Kristinsson. Kort hierna moesten de Almeloërs verder met tien man. Van Ooijen haalde een Excelsior-inzet van de lijn en werd door scheidsrechter Mulder bestraft met rood. De hierop gegeven strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Van Duinen, 2-0. De Kralingers waren via onder meer Faik, Fortes en Van Duinen dicht bij een derde treffer, maar een Excelsior-treffer viel er niet meer in Rotterdam.

Doldwaze slotfase

Wat volgde was een doldwaze slotfase. In de 92e minuut leek Monteiro de Almelose eer te redden door de 2-1 binnen te schieten, maar in de allerlaatste seconde kreeg Heracles óók nog een penalty na een overtreding op Navratil. Monteiro ging zelfverzekerd achter de bal staan en schoot overtuigend de gelijkmaker achter Kristinsson, 2-2.

Wonder voor deelname aan play-offs

Door het behaalde punt bij Excelsior mag Heracles in theorie nog altijd hopen op deelname aan de play-offs. De achterstand op nummer acht PEC Zwolle - de plek die recht geeft op het spreekwoordelijke toetje - bedraagt, met nog twee duels te gaan, zes punten. PEC Zwolle heeft echter een doelsaldo van -5, terwijl Heracles op -17 staat. Wil Heracles deel mogen nemen aan de play-offs, dan moet er een wonder gebeuren.

Excelsior - Heracles Almelo 2-2

1-0 Messaoud (8)
2-0 Van Duinen (51/pen)
2-1 Monteiro (90+2)
2-2 Monteiro (90+3)
Arbiter: Mulder
Geel: De Wijs, Messaoud, Droste
Rood: Van Ooijen (49)
Excelsior: Kristinsson; Karami, Mattheij, De Wijs, Massop; Faik, Fortes, Messaoud (Hadouir/82); Elbers, Van Duinen (Afakar/90) en Levi García (Bruins/68).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste (Jakubiak/74), Pröpper, Van Hintum; Van Ooijen, Monteiro, Niemeijer (Osman/88); Kuwas, Gladon (Navratil/90) en Peterson.
Bekijk hier de statistieken van Heracles Almelo na het duel bij Excelsior.