nieuws

Wierdense Vitessenaar Bruns gaat FC Twente niet matsen: "Een speciaal gevoel heb ik er niet bij"

FC Twente hoeft zondag in de mogelijke degradatiewedstrijd tegen Vitesse niet te rekenen op hulp van Thomas Bruns. De Wierdense middenvelder speelde acht jaar in de jeugdopleiding van FC Twente en komt nu uit voor Vitesse. "We zullen ze niet matsen", zegt Bruns in gesprek met Omroep Gelderland.
"Een speciaal gevoel heb ik niet bij Twente", bekent de middenvelder. "Als ze degraderen, dan is dat zo. Voetbal is voetbal. Wij hebben de punten ook hard nodig voor de play-offs, die bij een overwinning voor ons wel zeker zijn."

Rol voor Heracles

Bruns voetbalde de afgelopen zeven seizoenen voor Heracles Almelo. Ook die club kan nog een rol spelen bij de degradatie van FC Twente, want Heracles speelt de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta, een concurrent van Twente.
"De supporters kennende zullen ze het wel op een akkoordje gooien", grapt Bruns. "Ik denk dat supporters van Heracles wel blij zijn als Twente degradeert. Het is hetzelfde als hier bij Vitesse - NEC. Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat Heracles er nog alles aan gaat doen. Ze zullen links of rechtsom niet gaan matsen. Ik geloof dat niet."

Basisplaats kwijt

Bruns, die in zijn eerste seizoen bij Vitesse tot nu toe 27 wedstrijden speelde, is zijn basisplaats de afgelopen weken kwijtgeraakt. "Ik kan achterover hangen en denken: het is over twee of zes wedstrijden vakantie. Maar zo zit ik niet in elkaar. Eerst zondag winnen. Dat is cruciaal. Voor Twente, maar ook voor ons."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.