nieuws

Schuttert en Houtzager beginnen Nations Cup met tweede plek

Frank Schuttert
Frank Schuttert © ANP/Koen van Weel
De Nederlandse springruiters hebben in hun eerste wedstrijd om de Nations Cup net naast de overwinning gegrepen. Oranje eindigde in de Franse plaats La Baule als tweede, achter de verrassende winnaar Brazilië. "Winnen is natuurlijk mooier, maar we zaten er heel dicht bij", zei bondscoach Rob Ehrens, die vorig jaar met zijn ploeg de Nations Cup won.
Frank Schuttert uit Ommen en Marc Houtzager uit Rouveen eindigden met Jur Vrieling en Harrie Smolders gezamenlijk op acht strafpunten, één meer dan Brazilië. Alleen Smolders, de huidige nummer 1 van de wereld, bleef met Don VHP Z twee keer foutloos. Zwitserland eindigde als derde met negen strafpunten.
"Ik ben heel content, alle vier mijn ruiters reden goed", aldus Ehrens. "De vier Brazilianen zijn hele sterke ruiters. Er werd niets weggegeven. De eerste drie landen zitten op 1 strafpunt van elkaar. Dat is goed voor de sport."

Bruggink zesde in Korea

In het Koreaanse Hongcheon eindigde Gert-Jan Bruggink uit De Lutte als zesde in de Grote Prijs. De winst ging naar de Brit George Whitaker. Tadahiro Hayashi uit Japan werd tweede en de Koreaan Bong-Gak Sohn derde.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.