HHC Hardenberg besluit 2e divisie op derde plek ondanks nederlaag bij TEC

Gert Jan Karsten
Gert Jan Karsten © Pro Shots
HHC Hardenberg is dit seizoen op een knappe derde plaats geëindigd in de 2e divisie. De laatste wedstrijd werd wel met 2-1 verloren bij TEC, maar doordat Barendrecht niet won van IJsselmeervogels eindigt de ploeg van Gert Jan Karsten als derde.
In Tiel kwam de thuisploeg, dat nog strijd tegen degradatie, op voorsprong dankzij voormalig Twente-back Nicky Kuiper. Koos Werkman zorgde na een half uur vanuit de rebound voor de gelijkmaker en dat betekende alweer de negende competitietreffer van de verdediger. Lang kon HHC niet genieten van de 1-1, want vijf minuten later zette Bart Westerlaken TEC weer op voorsprong met een vrije trap.
Na rust had HHC het meeste balbezit, maar waren de grootste kansen voor de thuisploeg om de score verder op te voeren. Doelman Nijland hield zijn ploeg een aantal keer knap in de wedstrijd met fraaie reddingen. De wedstrijd ging uiteindelijk wel verloren: 2-1. HHC besluit de competitie dus als derde en heeft dit seizoen de meeste doelpunten gemaakt in de 2e divisie: 77.

TEC - HHC Hardenberg 2-1

1-0 Nicky Kuiper (11)
1-1 Koos Werkman (29)
2-1 Bart Westerlaken (35)
Bekijk hier de statistieken van HHC van dit seizoen.