Go Ahead Eagles boekt ruime zege op Sallands Streekteam en wint ook derde oefenpot

Go Ahead Eagles heeft ook haar derde oefenzege van het seizoen binnen. Op het sportcomplex van SV Heeten, had de ploeg van trainer John Stegeman geen kind aan het Sallands Streekteam: 1-9.
Nieuwkomer Julius Bliek liet zich direct gelden en zorgde al na zeven minuten voetbal voor de openingstreffer. Bij de tweede paal kopte hij een aangemeten vrije trap van Jairzinho Slijngard tegen de touwen. Diezelfde Slijngard moest even later noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Zijn vervanger was Jaroslav Navrátil, die vorige week overkwam van Heracles Almelo.

Twee goals binnen een minuut

Het Sallands Streekteam hield keurig stand, maar tien minuten voor de rust kwam daar dan toch de tweede Deventer treffer. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Orhan Džepar, die de keeper vervolgens kansloos liet: 0-2. Amper een minuut later konden de armen alweer de lucht in toen Givan Werkhoven uit de draai knap raak schoot in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand.

Een ander Go Ahead Eagles

In het tweede bedrijf een compleet ander Go Ahead Eagles. De deze zomer aangetrokken Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas, Istvan Bakx, Richard van der Venne en Maarten Pouwels kwamen in de ploeg en dat legde Go Ahead zeker geen windeieren. Tien minuten na de thee tekende Pouwels voor de 0-4.

Andrade en Pouwels maken er twee

Hierna ging Go Ahead vrolijk verder met hetgeen waarbij het gebleven was: scoren. Via doelpunten van wederom Pouwels, Bruno Andrade (2x), Veldmate en Van der Venne liep de equipe van Stegeman uit naar eenvoudige overwinning. Het slotakkoord was voor het Sallands Streekteam: Bram Eijkelkamp redde in de laatste minuut de eer: 1-9.