Heracles Almelo mede door curieus doelpunt onderuit bij SF Lotte

Heracles Almelo heeft het oefenduel bij het Duitse Sportfreunde Lotte verloren. Mede door een opvallende treffer werd het 2-1 voor de thuisploeg.
Bij Heracles begonnen drie spelers in de basis die deze zomer werden aan getrokken. Janis Blaswich, Maximilian Rossmann en Yoëll van Nieff. Rossmann keerde terug op bekend terrein. Hij kwam over van de Duitse club.
De eerste kans was na tien minuten voor Kristoffer Peterson, maar hij schoot in de handen van de doelman. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op curieuze wijze op voorsprong. Heracles speelde de bal uit omdat Rossmann geblesseerd was. Lotte werkte echter niet mee, gooide snel in en maakte, tot woede van de Almeloërs, de 1-0. Rossmann kon niet verder en proefspeler Stephen Sama was zijn vervanger. Het bleef in de eerste helft bij 1-0. Na rust wisselde trainer Wormuth ook de andere tien spelers.
Zeki Erkilinc was na rust de eerste die het probeerde. Ook hij vond de doelman op zijn pad. Silvester van der Water wist na driekwart wedstrijd het net wel te vinden, maar twee minuten later zette Noah Plume de stand op 2-1. Dat bleek ook de eindstand in Lotte.
Bekijk hier de volledige voorbereiding van Heracles Almelo.