nieuws

Schenk baalt van verhalen in de media: "Er is een hoop onzin geschreven"

Het waren roerige weken voor Xandro Schenk. De voormalig verdediger van Go Ahead Eagles leek op weg naar Sparta Rotterdam, maar uiteindelijk kaapte FC Twente hem voor de neus van de Rotterdammers weg. Dat werd hem door Sparta niet in dank afgenomen, maar volgens Schenk kloppen de verhalen niet.
"Er is een hoop gebeurd en een hoop onzin geschreven", betoogt hij. "Volgens mij hebben jullie (RTV Oost, red.) bedragen over salaris naar buiten gebracht die totaal niet kloppen. Dat is een heel eigen leven gaan leiden. Ik weet niet wat jullie bronnen zijn, maar het klopt bij lange na niet. Als je het niet zeker weet, meldt dan niets. Het lijkt alsof liever nepnieuws geschreven wordt dan dat jullie, de media, niets schrijven."

FC Twente treft geen blaam

Sparta was ook niet te spreken over het handelen van FC Twente, maar volgens Schenk ligt de schuld niet bij de club uit Enschede. "Die hebben er niets mee te maken want ze hebben mij een aanbieding gedaan en dat is hun goed recht. Sparta vond dat we een akkoord hadden en ik vond van niet, want ik heb nergens mijn handtekening gezet.

"Nooit op de foto gaan zonder handtekening"

Toch steekt Schenk de hand ook deels in eigen boezem. "Ik had het liever anders gezien en heb zelf ook dingen fout gedaan. Daar ben ik heel eerlijk in. Je moet nooit op de foto gaan als je nog niet je handtekening hebt gezet. Dat is een les voor mij. Ik denk dat ik nog wel een keer mijn volledige verhaal ga doen", aldus Schenk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.