nieuws

Veel talent op Future tennistoernooi in Oldenzaal

Future-toernooi in Oldenzaal
Future-toernooi in Oldenzaal © Marcus Siebes / RTV Oost
Bij tennisclub Ready in Oldenzaal wordt deze week een zogenoemd Future-toernooi gehouden. Het is een internationaal, professioneel toernooi; "een opstap naar de écht grote toernooien", volgens Ad Luttikhuis van de organisatie. Er doen dan ook veel talenten mee.
"De hoogstgeplaatste deelnemer staat al op de driehonderdste plek op de wereldranglijst", zegt Luttikhuis. "Die speelt tegen oud-Nederlands kampioen Botic van de Zandschulp."
Ook de dochter van Luttikhuis, de 22-jarige Nikki Luttikhuis uit Oldenzaal, doet mee. Ze speelt vanavond haar eerste wedstrijd. "Ik bestempel mezelf niet als favoriet", zegt ze, ondanks dat ze vijftiende staat op de Nederlandse damesranglijst. "Maar ik heb in de aanloop naar het toernooi wel laten zien dat ik redelijk goed in vorm ben." 
Een andere bekende deelnemer uit onze provincie is Justin Eleveld uit Enschede. "Hij is met een wildcard binnengekomen", zegt Ad Luttikhuis. "Maar hij staat nummer zeven van Nederland en heeft als junior de Australian Open gewonnen. Die kan wel redelijk een balletje meeslaan."
'Dit is een opstap naar de grotere toernooien'
De finales van het toernooi worden gespeeld op zondag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.