nieuws

FC Twente-Sparta geen duel tussen titelkandidaten: "Zij wel, wij niet"

FC Twente begint het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond in een vrijwel uitverkochte Grolsch Veste tegen mede-degradant Sparta Rotterdam. Trainer Marino Pusic: "Het is onmogelijk om te zeggen waar we staan, dat kun je pas na de eerste wedstrijd zeggen."
"Ik ben blij dat we tegen een sterke tegenstander spelen. Je zou hen als titelkandidaat kunnen betitelen gezien het feit dat zij zich versterkt hebben en flink op tijd. Ze hebben de selectie grotendeels intact kunnen houden en zich doelgericht kunnen versterken. Ze hebben een enorme voorsprong wat dat betreft", stelt Pusic. 

Geen titelkandidaat

Twente is wat hem betreft geen titelkandidaat, gebaseerd op de voorbereiding waarin de selectie pas laat versterkt werd. "We zijn een selectie in opbouw en een team in opbouw. Als je de weg hebt gezien die wij de laatste acht weken richting deze wedstrijd hebben moeten bewandelen, die was niet eenvoudig."
Volgens Pusic moeten de mensen realistisch kijken naar waar FC Twente op dit moment staat. "Als je selectie zo laat tot stand komt... Het komt op gang, maar het komt op gang een week voordat de competitie begint. Dat is geen verwijt, want de mensen die er mee bezig zijn kunnen daar niets aan doen. Als je die punten meeneemt is het niet realistisch om hoog van de toren te blazen dat wij wel even kampioen worden in de eerste divisie, die sterker is dan ooit."

'Nuchter blijven'

De oefenmeester kruipt ondanks de moeilijke omstandigheden niet in de rol van underdog. "Ondanks alle omstandigheden staat er een sportman voor je, die probeert wegen te vinden om alle wedstrijden te winnen. Het is nuchter blijven denken met z'n allen. Deze club begint nagenoeg weer op nul met een nieuwe selectie. Dat is wat ik bedoel."
De Twentse selectie is de afgelopen weken aangevuld met spelers als Ricardinho, Christian Gonzales en Rafael Ramos. "We hebben er de laatste weken een aantal jongens bij gekregen, daar ben ik zeer tevreden over", stelt Pusic. "Dan zie je dat in een keer de kwaliteit op de training omhoog gaat. De serieusheid, de beleving waarmee wij werken, daar ben ik zeer tevreden over." 

Versterking

Wel zou Pusic graag nog in aanvallend opzicht versterking erbij krijgen. Vooral spelers die op het middenveld en in de aanval kunnen spelen zijn welkom. "De voorbereiding heeft lang genoeg geduurd, ik heb er zin in dat het gaat beginnen."
De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam begint vrijdagavond om 20:00 uur en is live te volgen via de OostTribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.