nieuws

Go Ahead Eagles kijkt uit naar competitiestart: "Hier kon wel eens iets heel moois ontstaan"

Go Ahead Eagles heeft een dikke streep gezet onder het zeer teleurstellende afgelopen seizoen. Met een vrijwel compleet gerenoveerde selectie begint de ploeg uit Deventer vrijdag vol optimisme aan de nieuwe jaargang: "Er kon hier wel eens iets heel moois ontstaan", denkt verdediger Jeroen Veldmate.
Go Ahead Eagles kan in de seizoenouverture tegen Jong FC Utrecht alleen geen beroep doen op Julius Bliek, die een schorsing van vorig seizoen uit moet zitten. Verder is iedereen inzetbaar.

Basisplaats Dzepar

Trainer John Stegeman kiest voor hetzelfde elftal als vorige week, toen zijn ploeg een 3-0 zege boekte in de oefenwedstrijd tegen titelkandidaat Sparta. Alleen Jeroen Veldmate, die toen uit voorzorg aan de kant bleef, komt in het elftal. Als linkeraanvaller krijgt Orhan Dzepar dus de voorkeur boven Bruno Andrade.
Stegeman zegt aan de voorbereiding een "wisselend" gevoel te hebben overgehouden. "We zijn nog volop in ontwikkeling en dat betekent dat je soms even een stapje terug moet doen in het proces. De manier waarop we willen voetballen krijg je er niet in acht weken in, dat heeft tijd nodig. We willen 90 minuten dominant zijn en zover zijn we nog niet."

Modaal ploegje
De coach, die meedoen aan de play-offs als doel noemt, eist het maximale van zijn spelers: "Het komt niet vanzelf aanwaaien. We moeten keihard werken, want anders zijn we maar een modaal ploegje."
En dat kan het publiek in de Adelaarshorst dus ook verwachten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: "Ik hoop op een goed resultaat en dat we goed voetballen, op een manier die bij ons past. Dat gaat niet altijd gemakkelijk, omdat we dus nog een team in ontwikkeling zijn. Maar ik eis wel dat mijn ploeg na 90 minuten kapot van het veld stapt."

Live op radio

Het duel met Jong FC Utrecht, de hekkensluiter van vorig seizoen, is vrijdagavond live te volgen in de Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.