Het Groene Oosten
Terugkijken

Het Groene Oosten

1 3 november 2020 17:40 - 17:52

Scheurende Porsches, vallende CV-ketels en mondkapjes van gerecyclede tampons; Het Groene Oosten gaat weer van start! Al acht jaar laat de serie zien dat duurzaam leven niet saai of suf is, maar juist leuk en logisch. 

Het Groene Oosten

5 december 17:36 - 17:48 Het Groene Oosten volgt de duurzame ontwikkelingen in Overijssel. Innovatieve en duurzame projecten uit de regio worden voor het voetlicht gebracht. Met ludieke en spectaculaire items, waarbij legertanks en raceauto’s niet worden geschuwd, laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel logisch en leuk.
Tour de Boer | drinkbare Vecht

Tour de Boer | drinkbare Vecht

28 november 17:36 - 17:48 Li An Phoa, initiatiefneemster van Drinkable Rivers, wil dat rivieren weer zó gezond worden dat we eruit kunnen drinken. En dat is niet alleen leuk en mooi als je dorst hebt, maar het betekent ook dat het landschap gezond en in balans is. Verder gaan we op pad met melkveehouders voor een Tour de Boer, om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energieverbruik, vervoer en natuurbeheer zijn.
Upcyclen en vergroenen

Upcyclen en vergroenen

21 november 17:36 - 17:48 Samen met tuinexpert Evelien van Adrichem gaat André van der Zee een voortuin in Olst vergroenen. En in het bedrijfspand van bouwbedrijf Reinteninfra in Borne is 80% van de gebruikte materialen afkomstig uit reststromen van de sloop.
Energiehub in Zwolle | Sloeproeiers strijden plasticvrije IJssel

Energiehub in Zwolle | Sloeproeiers strijden plasticvrije IJssel

14 november 17:36 - 17:48 In Zwolle is de eerst werkende Smart Energy Hub van Nederland geopend. De aangesloten bedrijven kunnen daardoor efficiënter hun eigen energie opwekken, het verbruik op elkaar afstemmen en zo de netcapaciteit beter benutten. Dorothy Oosting test duurzame wasmiddelen en het netwerk Schone IJssel strijdt voor een schone en plasticvrije rivier.