Het Groene Oosten
Terugkijken

Het Groene Oosten

10 13 april 2021 17:40 - 17:52

Neder-soja, het eerste plastic huis en een broeihoop voor de ringslang.

Tour de Boer | drinkbare Vecht

Tour de Boer | drinkbare Vecht

28 november 17:36 - 17:48 Li An Phoa, initiatiefneemster van Drinkable Rivers, wil dat rivieren weer zó gezond worden dat we eruit kunnen drinken. En dat is niet alleen leuk en mooi als je dorst hebt, maar het betekent ook dat het landschap gezond en in balans is. Verder gaan we op pad met melkveehouders voor een Tour de Boer, om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energieverbruik, vervoer en natuurbeheer zijn.
Upcyclen en vergroenen

Upcyclen en vergroenen

21 november 17:36 - 17:48 Samen met tuinexpert Evelien van Adrichem gaat André van der Zee een voortuin in Olst vergroenen. En in het bedrijfspand van bouwbedrijf Reinteninfra in Borne is 80% van de gebruikte materialen afkomstig uit reststromen van de sloop.
Energiehub in Zwolle | Sloeproeiers strijden plasticvrije IJssel

Energiehub in Zwolle | Sloeproeiers strijden plasticvrije IJssel

14 november 17:36 - 17:48 In Zwolle is de eerst werkende Smart Energy Hub van Nederland geopend. De aangesloten bedrijven kunnen daardoor efficiënter hun eigen energie opwekken, het verbruik op elkaar afstemmen en zo de netcapaciteit beter benutten. Dorothy Oosting test duurzame wasmiddelen en het netwerk Schone IJssel strijdt voor een schone en plasticvrije rivier.
Bier, afvalhout en blije waterbuffels

Bier, afvalhout en blije waterbuffels

7 november 17:36 - 17:48 Presentator André van der Zee onderzoekt hoe bier en niet-herbruikbaar afvalhout een bijdrage leveren aan een klimaatneutraal Overijssel en we zien blije waterbuffels langs de IJssel tussen Olst en Deventer. Deze nieuwe inwoners van Overijssel spelen een belangrijke rol in het natuurbeheer langs deze rivier.