SPUNCK
Terugkijken

SPUNCK

Jimmy Diamond 9 februari 2022 17:30 - 17:55

Net terug uit Los Angeles zijn ze, waar ze een compleet nieuw album hebben opgenomen dat dit jaar uitkomt. De boys van de band Jimmy Diamond; Jim Zwinselman, Floris Poesse en Ruud Gielen met een rock-achtige Americana sound uit de jaren zeventig. 10 spiksplinternieuwe nummers liggen er, na anderhalve maand en drie optredens in de States. Rauw en knap, bas en gitaarwerk, pedal steel en toffe drums. Maar behalve een sneakpreview in deze aflevering blijft het meeste nog geheim. Wel zijn ze dit jaar volop te volgen. En: Europa is het podium, als het aan Jimmy Diamond ligt. Dat is ook al zo trouwens, want ze zijn de Europese linker- en rechterhanden van het Amerikaanse Strand of Oaks met frontman Tim Showalter. Inga ontmoet Jimmy Diamond op hun eigen oale grond, de studioplek in het alom bekende Lemele!

Maudy Alferink

Maudy Alferink

4 januari 17:30 - 17:55 Maudy Alferink schildert hyperrealistisch in olieverf sinds 2014. Na een zwaar verkeersongeluk in Londen, kon ze niet verder met haar carrière in de modewereld. Ze moest een andere weg vinden en vond dat in olieverf. Ze leerde zichzelf technieken, schilderde urenlang, tot in detail, ging naar Florence en keek naar het werk van klassieke oude meesters. Maudy ontwikkelde zich razendsnel tot een moderne olieverfkunstenaar van vrouwelijkheid. Haar designtalent is ook nu volop zichtbaar. Ze is inmiddels een internationaal bekende kunstenaar, en woont en werkt in Deventer. Ze is net terug uit Miami waar ze een week exposeerde op Art Basel Miami. Haar werk is veel meer dan alleen een schilderij. Haar projecten beginnen met onderzoek, een moodboard, een fotosessie en ze maakt naast het schilderij daarna video’s en NFT’s. Alles wat ik doe is extra, zegt ze zelf.

SPUNCK

26 oktober 2022 17:30 - 17:55 Op het podium: Primaat, Julia Lefers, Sophia uit Rheine, wat wordt Het Beste Boek van Overijssel, de Pop3 van PopPunt Overijssel en natuurlijk Erik Neimeijer.

SPUNCK

19 oktober 2022 17:30 - 17:55 Op het podium: Muziekband Private Prison , Geert Steinmeijer van museum No Hero, Kunstbende Nadieh hoeksma Milou en Matthew Red vertellen hierover, Talentscouts Harold en Eva en natuurlijk Eric Neimeijer.

SPUNCK

12 oktober 2022 17:30 - 17:55 Op het podium: Nedersaksische postrock-band Ploog, Common Ground for Kids Festival, Overkill Festival, Silke Veld, de Pop3 met Overijssels talent en natuurlijk een nieuwe cover met Erik Neimeijer.