FamilieZaken
Terugkijken

FamilieZaken

Lanco Mode | Erve Hulsbeek 4 april 17:30 - 17:55

In deze eerste aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven waar zakelijk en privé soms lastig te scheiden zijn. Lanco Mode in Schalkhaar is al sinds 1977 gespecialiseerd in kleding voor senioren en heeft ook een rijdende winkel. De derde generatie staat aan het roer met broers Edwin en Jeroen. Broer Ronald vond het werken met familie lastig en heeft bewust afstand genomen. Erve Hulsbeek in Oldenzaal wordt gerund door de familie Heuvelmans. Eigenaren Piet en Sonja zijn van plan het succesvolle restaurant en hotel door te geven aan zoon Sam en zijn vriendin. Een overname waarbij best wat emotie komt kijken. Dus is er een coach ingeschakeld om het allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen.

Sallandse Wegenbouw | Van den Barg Carrosseriebouw

Sallandse Wegenbouw | Van den Barg Carrosseriebouw

16 mei 17:30 - 17:55 In deze aflevering twee familiebedrijven in sectoren die van oudsher gedomineerd worden door mannen. Sallandse Wegenbouw uit Haarle en Van den Barg Carrosseriebouw uit Delden. In Haarle is dochter Kim de rechterhand van haar vader en pionier Johan, bij Van den Barg zijn twee van de vijf dochters actief in het bedrijf.
Vakantiepark Mölke | Kalf Kostuums

Vakantiepark Mölke | Kalf Kostuums

9 mei 17:30 - 17:55 In deze aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven die hard geraakt werden in het begin van corona. Vakantiepark Mölke is al jaren een begrip, maar kreeg in coronatijd noodgedwongen de ruimte om hun concept nog beter neer te zetten. Deze festivalisering bracht ze al meerdere prijzen op. Kalf Kostuums in Zwolle zag door corona ook een deel van de omzet stilvallen, eigenaar Joris Halman verlegde zijn focus en nam ingrijpende beslissingen die goed uitpakken voor de toekomst van het bedrijf.
Melkveehouderij Klaasses | Vleesbedrijf Bolscher

Melkveehouderij Klaasses | Vleesbedrijf Bolscher

2 mei 17:30 - 17:55 In de vijfde aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven die geconfronteerd worden met grote ontwikkelingen in hun sector. Vleesbedrijf Bolscher uit Enschede heeft te maken met veranderingen in de vleesindustrie en speelt daar goed op in. Bij de melkveehouderij van de familie Klaasses in Holten hebben ze na de fosfaatproblematiek van 10 jaar terug nu te maken met de stikstofperikelen. Toch zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet. Mede dankzij de florerende ijsboerderij die door moeder Wilma wordt gerund.
P&K Kraanverhuur | Scheepswerf Geertman

P&K Kraanverhuur | Scheepswerf Geertman

25 april 17:30 - 17:55 In deze vierde aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven die actief zijn in wat zwaardere materie: Scheepswerf Geertman uit Zwartsluis en P&K Kraanverhuur uit Enter. Bij de scheepswerf staat de jonge René als vierde generatie aan het roer en maakt hij keuzes die passen bij zijn manier van werken. In Enter is de kleurrijke Gerrie Plas de visionair die het bedrijf enorm liet groeien, hij wil het de komende jaren overdoen aan zijn drie kinderen.