SPUNCK
Terugkijken

SPUNCK

SPUNCK 16 februari 17:30 - 17:55

Hoe staat het eigenlijk met het megaschilderij van de Enschedese Sonna Krom, de Ode aan de voetbalfans van FC Twente? Ze maakt het schuttersstuk in opdracht de drie Twentse cabaretiers Andre Manuel, Laurens ten Den en Thijs Kemperink. Een werk dat niet zomaar gemaakt is. Deed Rembrandt er ook niet jaren over? Feit is, dat er al prachtige onderdelen zichtbaar worden van dit schilderij dat minimaal 3 bij 5 meter meet. Maar, niet alles mag getoond. Dat wordt bewaard voor later dit jaar waarin - als het goed is - de documentaire over dit schuttersstuk wordt gepresenteerd. Om iedereen warm en op de hoogte te houden nu deze aflevering van SPUNCK: een Stand van Zaken van de Ode aan De Fans.

SPUNCK

SPUNCK

25 mei 17:30 - 17:55 Jan Riesewijk over het theaterspektakel De Maarschalk van Saterslo. Op het podium Frank Droste en Heleen Temmink. Emile Engel over de voorstelling Orpheus en Euredice. Noelle Drost op het SPUNCK Podium. Verder de POP3, onbekend én multitalent Eline Harleman die een Twents-Nederlands liedje zingt. En onze eigen ster Erik Neimeijer met een nieuwe plaat Erik’s Koffer.
SPUNCK

SPUNCK

18 mei 17:30 - 17:55 Op het podium gitarist Robin Scherpen, de Art Brut Biënnale, de winnaar van de Talentprijs Overijssel Nathalie Schaap, Erik Neimeijer en natuurlijk Pim en Harold van PopPunt Overijssel met de Pop3.
SPUNCK

SPUNCK

10 april 11:15 - 11:40 Zo eigenwijs als Pippi is, zo eigenwijs is het cultuurprogramma SPUNCK van RTV Oost ook. Op zoek naar wat kunst is. SPUNCK met een C, de C van Cultuur, de C van eigenwijs… Pippi Langkous. Wie kent haar niet, dat eigenwijze meisje met de brutale vlechtjes. Gecreëerd door Astrid Lindgren in 1945, maar nog steeds van deze tijd. Taalkundig staat Pippi met beide benen op de grond, en dan mag je ook gewoon een nieuw woord verzinnen: spunk. In haar woonplaats zoekt ze naar spunk, bij de bakker, de ijzerwinkel, de dokter, op straat, in het bos en bij tweede oude dametjes thuis. Uiteindelijk vindt ze op haar eigen tuinpad een heuse spunk!
SPUNCK

SPUNCK

6 april 17:30 - 17:55 All Inclusive met Typhoon. Speciale uitzending van SPUNCK waarin Inga Tjapkes praat met Typhoon & Boudewijn Koops, de makers van 'THUIS met Boudewijn & Typhoon'.