SPUNCK
Terugkijken

SPUNCK

8 september 2021 17:30 - 17:55

SPUNCK! Open Podium - Talk show waarin cultureel Overijssel een podium krijgt. Vandaag met muziek van Vera Bon, kunstenares Sonna Krom en Harold de Boer en Pim Kokkeler van Poppunt Overijssel.

SPUNCK

SPUNCK

18 mei 17:30 - 17:55 Op het podium gitarist Robin Scherpen, de Art Brut Biënnale, de winnaar van de Talentprijs Overijssel Nathalie Schaap, Erik Neimeijer en natuurlijk Pim en Harold van PopPunt Overijssel met de Pop3.
SPUNCK

SPUNCK

10 april 11:15 - 11:40 Zo eigenwijs als Pippi is, zo eigenwijs is het cultuurprogramma SPUNCK van RTV Oost ook. Op zoek naar wat kunst is. SPUNCK met een C, de C van Cultuur, de C van eigenwijs… Pippi Langkous. Wie kent haar niet, dat eigenwijze meisje met de brutale vlechtjes. Gecreëerd door Astrid Lindgren in 1945, maar nog steeds van deze tijd. Taalkundig staat Pippi met beide benen op de grond, en dan mag je ook gewoon een nieuw woord verzinnen: spunk. In haar woonplaats zoekt ze naar spunk, bij de bakker, de ijzerwinkel, de dokter, op straat, in het bos en bij tweede oude dametjes thuis. Uiteindelijk vindt ze op haar eigen tuinpad een heuse spunk!
SPUNCK

SPUNCK

6 april 17:30 - 17:55 All Inclusive met Typhoon. Speciale uitzending van SPUNCK waarin Inga Tjapkes praat met Typhoon & Boudewijn Koops, de makers van 'THUIS met Boudewijn & Typhoon'.
SPUNCK

SPUNCK

3 april 11:15 - 11:40 Vandaag is Inga in Gorssel, waar voor het eerst ter wereld het nieuwe realisme te zien is dat tussen 1918 en 1945 tot bloei kwam in het toenmalige Tsjecho-Slowakije. MORE’s conservator Julia Dijkstra uit Zwolle zocht met haar twee gastconservatoren in prive-collecties en depots van grote en piepkleine musea…. De werken waren vergeten door de pijnlijke herinnering aan de totalitaire regimes. Nu is er een niet eerder vertoond overzicht van deze turbulente politieke en culturele periode uit de geschiedenis van Tsjechie en Slowakije en Julia neemt haar mee door het museum.