Documentaire over een slepend conflict tussen het kerkdorp Saasveld en Aartsbisschop Wim Eijk.

 

“Veur mekaar”, ofwel, “Voor elkaar”, is de slogan van het hechte Twentse kerkdorp Saasveld. Hoewel het aantal kerkgangers in Saasveld al jaren afneemt, blijft een fanatieke groep parochianen nauw betrokken bij het kerkleven in het dorp. Maar wanneer zij het altaar ‘slopen’ gaat het mis.

Wanneer het bestuur van de Oldenzaalse Plechelmusparochie te horen krijgt dat Saasveldse parochianen ‘enkele aanpassingen’ hebben verricht in de kerk, kunnen zij hun oren niet geloven. De bestuursleden treffen direct maatregelen door de Saasveldse locatieraad op staande voet te ontslaan. Het ontslag komt hard aan in het Twentse kerkdorp. De dorpelingen scharen zich massaal achter de locatieraad, en besluiten het ritueel van Boete en Verzoening te boycotten. Wat volgt is een ingrijpend conflict tussen het eigenzinnige kerkdorp en de hoogste katholieke macht van Nederland.

Boete en Verzoening

In Boete en Verzoening volgde Nout Peper de betrokkenen rondom ‘de soap van Saasveld’, waarin de sloop van het kerkaltaar leidde tot een slepend conflict tussen het kerkdorp en Aartsbisschop Wim Eijk.

 

  • Boete en Verzoening
    25 december 2017 17:25

    Boete en Verzoening

    Documentaire over een slepend conflict tussen het kerkdorp Saasveld en Aartsbisschop Wim Eijk.
Informatie