Documentaire over missionaris Ben Engelbertink die 50 jaar geleden aan zijn missionaire werk begon.

 

"Mijn oom Ben is missionaris, een beroep waar ik zodoende als kind al door gefascineerd was. Maar als ik aan mensen vraag of zij weten wat een missionaris is dan blijkt dat nog maar weinig mensen weten wat dit is," vertelt Horsthuis. "Zelf had ik het idee dat missionarissen vooral zieltjes wilden winnen en inheemse volkeren kwamen imponeren met moderne kennis. Maar is dit ook zo?"

In de documentaire volgt Rene zijn oom Ben als hij afreist naar Maleisië. Het is dan 50 jaar geleden dat hij tot priester-missionaris is gewijd. Een mooie gelegenheid om weer terug te gaan naar Borneo. "Het is de plek waar hij in 1967 begonnen is. We besloten om samen te gaan zien hoe de mensen daar nu leven en wat er daar is verbeterd dankzij het missiewerk." De film schets een indringend portret van Oom Ben en zijn band met de Ibanbevolking en laat een leefstijl zien die haaks staat op onze individualistische Westerse samenleving.

De Laatste Missionaris

De documentaire 'De Laatste Missionaris’ gaat over de oom van documentairemaker René Horsthuis, oom Ben Engelbertink, die 50 jaar geleden aan zijn missionaire werk begon. Horsthuis reist met oom Ben mee naar zijn voormalig missiegebied om daar zijn 50 jarig jubileum als missionaris te vieren bij de koppensnellers in de jungle van Sarawak in Maleisië.

  • De Laatste Missionaris
    31 maart 2018 20:00

    De Laatste Missionaris

    Documentaire over missionaris Ben Engelbertink die 50 jaar geleden aan zijn missionaire werk begon. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
Informatie