Duurzame ontwikkelingen in Overijssel. Deze week aandacht voor de problematiek rondom het plastic afval 'Plastic Soup' wereldwijd, een les over bio-energie en weer een Overijssels streekgerecht en een duurzame woontip.

 

‘Plastic soup’, een veelgebruikte term voor de problematiek rondom het plastic afval in natuurlijk water wereldwijd. Merijn Tinga, alias ‘Plastic Soup Surfer’ trekt met zijn supboard de hele wereld over in strijd tegen plastic afval. André supt een stukje mee over de Overijsselse wateren. Vervolgens is André bij het Polymer Science Park in Zwolle waar o.a. plastic afval wordt verwerkt tot diverse nieuwe producten.

 

Bij BTG krijgen kinderen les over bio-energie door zelf proefjes te gaan doen. Hoeveel citroenen heb je bijvoorbeeld nodig om een lampje te laten branden? Of hoe kan een auto op waterstof rijden? Al doende leert men, nietwaar?

 

Ook deze week wordt er weer een Overijssels streekgerecht bereid. Dit keer serveert Martin Kruithof een heerlijk dessert gemaakt met de producten van Weerribben Zuivel. En tot slot wordt er een duurzame woon-tip gegeven om ook thuis op een simpele manier te kunnen verduurzamen.

 

Het Groene Oosten volgt de duurzame ontwikkelingen in Overijssel. Innovatieve en duurzame projecten uit de regio worden voor het voetlicht gebracht. Met ludieke en spectaculaire items, waarbij legertanks en raceauto’s niet worden geschuwd, laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel logisch en leuk.

 • Het Groene Oosten
  23 december 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 8 In de laatste aflevering van dit seizoen inspiratie voor het kerstdiner, een tweede leven voor je kapotte spullen, de duurzaamste Ikea van Nederland in Zwolle en een zelfvoorzienende wijk in Heeten.
 • Het Groene Oosten
  16 december 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 7 Zonnepanelen op je dak is al een algemeen bekende manier om thuis duurzame energie op te wekken. In de wijk Tuindorp in Hengelo zie je hoe je als wijk collectief gebruik kunt maken van zonneenergie zonder zonnepanelen op je eigen dak.
 • Het Groene Oosten
  9 december 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 6 Duurzame ontwikkelingen in Overijssel. Deze week aandacht voor de problematiek rondom het plastic afval 'Plastic Soup' wereldwijd, een les over bio-energie en weer een Overijssels streekgerecht en een duurzame woontip.
 • Het Groene Oosten
  2 december 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 5 In Het Groene Oosten testen we de elektrische tractor. Hoe duurzaam en makkelijk in gebruik is deze tractor voor boerenbedrijven?
 • Het Groene Oosten
  25 november 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 4 Duurzame ontwikkelingen in Overijssel met dit keer de vraag: Hoe groen zijn de basisscholen tegenwoordig?
 • Het Groene Oosten
  18 november 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 3 Wat hebben kaas en hout met elkaar te maken? André gaat op onderzoek uit en moet daarvoor in Balkbrug zijn. 
 • Het Groene Oosten
  11 november 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 2 Deze week een culinair hoogstandje van een meesterkok, Olympisch kampioene Anna van der Breggen en de Energy pitch.
 • Het Groene Oosten
  4 november 2017 17:18

  Het Groene Oosten

  Afl. 1 De duurzame huizenroute bestaat al enkele jaren. André trekt ook dit jaar weer de provincie in om te kijken wat de nieuwste trends en mogelijkheden zijn om je eigen huis te verduurzamen.
Informatie