Ken ie mie nog?

'Ken ie mie nog?' werd in april 2018 onderscheiden met een NL Award voor 'Beste tv-programma' van de regionale omroepen. 

Wonen in een verpleeghuis, niet direct een wens die velen koesteren. Maar wanneer verzorging thuis echt niet meer gaat, volgt de moeilijke keuze voor het verpleeghuis. RTV Oost programmamaker Jauke Boerdam volgde een maand lang met haar camera bewoners en medewerkers van woonzorgcomplex Het Dijkhuis in Borne. Ze legde de vrolijke, verdrietige, hoopvolle en confronterende momenten vast voor de programmaserie ‘Ken ie mie nog?’.

 • Ken ie mie nog?
  18 april 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 8 Wanneer is een leven voltooid? Barend Kleyne Snuverink wil blijven leven tot hij niet meer kan communiceren of geen tv meer kan kijken. Annie van Essen geeft regelmatig aan dat zij klaar is met het leven. Maar Betsie Wiggers geniet nog steeds elke dag.
 • Ken ie mie nog?
  11 april 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 7 "Mag ik een nachtje bij mijn demente vrouw slapen?". Mevrouw Dechering woont al 3,5 jaar op de gesloten afdeling van het verpleeghuis. Zij is dement en kan moeilijk uitleggen wat ze wel en niet wil.
 • Ken ie mie nog?
  4 april 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 6 “Er is er een jarig, hoera hoera…” klinkt het over de gang van de psychogeriatrische afdeling van Het Dijkhuis. Annie van Essen is 88 jaar geworden, maar vergeet het steeds. Ze is dement, net als de medebewoners van deze afdeling.
 • Ken ie mie nog?
  28 maart 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 5 Volgens onderzoek voelt de helft van de ouderen boven de 65 zich eenzaam. En als je dement bent en steeds vergeet dat je familie net is geweest, lijk je nog eenzamer.
 • Ken ie mie nog?
  21 maart 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 4 De nachtzuster loopt wat af tijdens haar dienst. Op de psychogeriatrische afdeling weten de demente bewoners het verschil tussen dag en nacht niet. Van de 33 bewoners zijn er vijf wakker. En dan zijn er nog die andere bewoners die een plas moeten doen. 
 • Ken ie mie nog?
  14 maart 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 3 Het Dijkhuis heeft 250 bewoners en 300 vrijwilligers. Dat is meer dan 42.000 gratis uren per jaar die volledig besteed worden. Maar deze vrijwilligers helpen ook bij basale zaken als de maaltijden klaarzetten en brood smeren. Hoort dat niet bij de zorg?
 • Ken ie mie nog?
  7 maart 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 2 A.L.S.-patiënt Barend Kleyne Snuverink ligt in het hospice in Hengelo. Zijn lichaam gaat langzaam achteruit.
 • Ken ie mie nog?
  28 februari 2017 19:20

  Ken ie mie nog?

  Afl. 1 In de eerste aflevering van 'Ken ie mie nog' verhuist mevrouw Hommels van een appartement in Enschede naar de psychogeriatrische afdeling van verpleeghuis Het Dijkhuis in Borne.
Informatie