De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van overvallen in Zwolle, Lonneker en Enschede

 

In Onder de Loep veel aandacht voor overvallen:

Overval in Zwolle

De bewoner van een huis aan de Lijsterbesstraat in Zwolle wordt op zaterdag 5 augustus in zijn eigen huis overvallen door een man. De Zwollenaar krijgt rake klappen en als hij om hulp roept gaat de overvaller er op de fiets vandoor in de richting van de Goudbloemstraat.

 

Onverwacht bezoek in Lonneker

Ook de bewoner van een huis aan de Slotjanskamp in Lonneker krijgt thuis ongewenst bezoek. Vrijdagavond rond 18.30 uur bellen er twee jonge mannen bij hem aan. Als de bewoner de deur opent, gaan ze meteen naar binnen en bedreigen ze de geschrokken man. De twee nemen elektrische apparaten mee uit het huis en gaan er op een scooter vandoor.

 

Diefstal van kristallen beeldjes in Enschede

Een bejaarde man wordt op dinsdagochtend 25 juli bewusteloos geslagen in zijn appartement aan de Adriaen van Ostadestraat in Enschede. Er zijn twee overvallers in zijn huis en ze nemen geld en een verzameling kristallen beeldjes mee.

 

Overval op de Plus in Almelo

Op bewakingsbeelden zijn twee jonge mannen te zien die een overval plegen op de Plus aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De twee komen op maandag 31 juli om 20.05 even na sluitingstijd binnen in de supermarkt door met een moker de deur in te slaan. Het gebeurt allemaal onder de ogen van de geschrokken personeelsleden. Het duo gaat er vandoor met twee opvallende beige geldcassettes met groene handvatten. In de uitzending volgen we het spoor van de overvallers die in Almleo een witte Piaggio scooter hebben gestolen om na hun daad te vluchten.

 

Plofkraak in Diepenveen

Een getuigenoproep na de plofkraak op een geldautomaat de Rabobank in Diepenveen èn duidelijke beelden van -opnieuw- diefstal uit een offerblok in de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat in Almelo.

Programma waarin de medewerking van de kijker wordt gevraagd bij het oplossen van misdaden. Met reconstructies, beelden van bewakingscamera's en foto's van verdachten. Presentatie: Emiel Houben en Bart Ramaker. Heeft u informatie over de zaken die worden beschreven? Geef dit dan door via 0800 - 6070 (gratis nummer) of 0900 - 8844. Doet u dit liever anoniem? Bel dan met Bel. M. 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 079 - 345 8 999.

Alle zaken uit de uitzending zijn terug te zien op het youtube-kanaal: www.youtube.com/onderdeloep. U kunt Onder de Loep ook volgen via Twitter: www.twitter.com/onderdeloep

Contact: onderdeloep@rtvoost.nl

 • Onder de Loep
  26 juli 2018 17:46

  Onder de Loep

  Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  12 juli 2018 17:46

  Onder de Loep

  In Onder de Loep vraagt de politie onder meer informatie over de natuurbranden die vorig weekend in de omgeving van Dalfsen waren. Ook is er aandacht voor brandstichtingen in Almelo, inbraken in Hengelo en een diefstal in Oldenzaal. Wie herkent de daders? Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  28 juni 2018 17:46

  Onder de Loep

  In Onder de Loep vraagt de politie uw hulp bij het oplossen van misdrijven in Kampen, Hengelo en Almelo. Wie heeft informatie of herkent de daders op de beelden? Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  14 juni 2018 17:46

  Onder de Loep

  In Onder de Loep vraagt de politie uw hulp bij het oplossen van misdrijven in Oldenzaal, Deventer, Diepenveen, Haaksbergen en Almelo. Wie herkent de daders op de camerabeelden? Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  31 mei 2018 17:46

  Onder de Loep

  In Onder de Loep vraagt de politie onder meer uw hulp bij het oplossen van de lange reeks Deventer autobranden. Verder aandacht voor misdrijven in Staphorst, Zwolle, Enschede en Oldenzaal, en gevonden sieraden en munten van diverse inbraken in Twente. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  17 mei 2018 17:46

  Onder de Loep

  Een 38-jarige man uit Steenwijk wordt 's nachts klemgereden en overvallen. Vervolgens wordt zijn auto in brand gestoken. In Onder de Loep de signalementen van de daders. Verder aandacht voor misdrijven in Haaksbergen, Deventer, Zwolle en Oldenzaal.  Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  3 mei 2018 17:46

  Onder de Loep

  Op zaterdagmorgen 23 december wordt een man mishandeld door een onbekende man in een restaurant aan de Belvederelaan in Zwolle. Wie kent of herkent de dader op de bewakingsbeelden? Verder misdrijven in Deventer, Hengelo, Almelo, Steenwijk en Enschede. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  19 april 2018 17:46

  Onder de Loep

  Opsporingsprogramma waarbij de politie de hulp inschakelt van de kijker. Deze week aandacht voor o.a. een mishandeling van een 83-jarige vrouw die met veel geweld is overvallen in haar woning. Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
 • Onder de Loep
  12 april 2018 17:46

  Onder de Loep

  Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
Informatie