thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van maandag 7 oktober 2019 om 17:00

Delen

Precies 75 jaar geleden op 6 en 7 oktober legden zware bombardementen Hengelo in puin. Het duurde nog ruim een halfjaar tot de bevrijding, maar voor de stad zat het venijn van de oorlog in de staart. Gisteren was de herdenking van het bombardement. En met nog ruim een halfjaar te gaan tot '75 jaar bevrijding' blikken we ook vast vooruit. Mano Scherpbier, projectleider van Overijssel viert vrijheid, schuift aan.

Twee jongeren uit Enschede zijn alsnog veroordeeld voor het verspreiden van een naaktfoto van Onur. Nadat deze gewraakte foto vervolgens via de sociale media werd verspreid, pleegde de 14-jarige Onur Cücü in februari 2017 zelfmoord door van een flat te springen. Een destijds 13-jarige jongen heeft een taakstraf van 40 uur gekregen. Een destijds 14-jarig meisje heeft een voorwaardelijke taakstraf gekregen.

Komende zaterdag gaat ie weer open: de ijsbaan in sportcentrum De Scheg in Deventer. Maar de schaatsliefhebbers moeten nog even geduld hebben, want deze week wordt er eerst nog met geduld en precisie gewerkt aan de perfecte ijsvloer. Doe moet per slot van rekening een hele winter mee.