thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van dinsdag 5 november 2019 om 17:00

Delen

De directie van het Tanzaniaanse Kilimanjaro Christian Medical Centre (KCMC) is razend enthousiast over het initiatief vanuit Overijssel om een hartkliniek te bouwen naast het ziekenhuis. Inmiddels is daar een Overijsselse delegatie aan de slag gegaan om bij het ziekenhuis in Moshi, in het noorden van Tanzania, een hartkliniek te bouwen.

De gevolgen van de stikstofcrisis worden zichtbaar en voelbaar. De N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt vanwege die crisis voorlopig niet aangepakt. Volgens minister Van Nieuwenhuizen zou er door de werkzaamheden aan de weg mogelijk teveel stikstof neerslaan. De aanbesteding van het project, gepland voor dit najaar, is daarom uitgesteld.

Een enorme lekkage van chemisch afvalwater net over de Duitse grens in Emlichheim zorgt voor veel onrust in Twente. Gaswinbedrijf Wintershall DEA kwam er dit voorjaar achter dat al ruim vier jaar een enorme lekkage plaats heeft in de diepe bodem onder Emlichheim. Inmiddels is ruim 220 miljoen liter afvalwater in de bodem weggelekt. Freddy Mensink zit in het burgercomité 'Stop Afvalwater Twente' die al jaren tegen het injecteren van afvalwater in de Twentse bodem is.