thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van woensdag 15 januari 2020 om 17:00

Delen

De luchtvaart mag alleen groeien als de uitstoot van stikstof afneemt, zoals ook in andere sectoren gebeurt. Dat stelt de commissie Remkes, die op verzoek van het kabinet advies uitbrengt over luchtvaart en stikstofproblematiek. Volgens sommige Kamerleden betekent dit dat de opening van Lelystad Airport opnieuw wordt uitgesteld.

 

In 2012 was Pien Kann uit Oldenzaal als 6-jarig leukemie-patientje het gezicht van een een campagne van KWF Kankerbestrijding om geld in te zamelen. Na twee jaar werd ze genezen verklaard, en inmiddels gaat het zo goed met haar dat ze is benoemd tot Hero of Hope oftewel ambassadeur van de hoop. De nu 14-jarige Pien kreeg die titel van de Amerikaanse Cancer Society. 

 

Walking Footbal: je kent het misschien wel. Voetbal voor ouderen, op een klein veld met speciale regels, zoals een verbod op rennen. Het is in korte tijd snel populair geworden, maar alleen bij mannen. Daar komt verandering in, want er zijn ook oudere vrouwen die aan walking footbal gaan doen. Heracles Almelo heeft een eigen team opgericht: de Goldstars.