thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van woensdag 22 juli 2020 om 17:00

Delen

De boeren protesteren vandaag tegen de veevoermaatregel van minister Schouten van Landbouw, die de uitstoot van stikstof uit mest wil verlagen. Na onderzoek van het RIVM heeft het kabinet besloten om per 1 september minder eiwit toe te staan in veevoer. Op initiatief van Farmers Defence Force gaan boeren daarom vandaag demonstreren bij het RIVM in Bilthoven.

Eerherstel voor zakenman Herman Smit uit Wierden. De 71-jarige zakenman was het slachtoffer in de zogenoemde opamoord. In deze zaak werd de destijds 17 jaar oude kleinzoon vorige week in hoger beroep veroordeeld nadat hij opa met 38 messteken om het leven had gebracht. Motief voor de moord was een zakelijk conflict. Journalist Jan Colijn geeft uitleg. 

En veel kerken zullen tussen nu en 2025 de deuren moeten sluiten. Te weinig kerkgangers, te weinig vrijwilligers en te weinig geld. Maar wat moet er dan met het kerkgebouw gebeuren? De Marcellinuskerk in Boekelo werd in 2013 aan de eredienst onttrokken en heeft sinds 2016 een nieuwe bestemming. Het hele proces ging niet zonder slag of stoot...