thumbnail
17

SPUNCK

Uitzending van zondag 4 april 2021 om 11:15

Delen

Duimpjes en donaties via Facebook maakten dat er binnen een jaar een uniek kunstboek van 60 collagegedichten is gemaakt. Min of meer spontaan. Ook voor hem is het lockdown-tijdperk een tijd waarin een heleboel niet meer kan, en zo ontdekte Jehudi een unieke dichtvorm die direct aansloeg bij zijn Facebookvolgers: het collagegedicht.

Jehudi is gefascineerd door boeken, met mooie letters, woorden en afbeeldingen. Zo ontstond het collagegedicht ook. Jehudi zoekt mooie woorden, knipt ze uit en puzzelt net zo lang tot er een gedicht ontstaat op een afbeelding, vaak van 10 cm bij 15 cm. Dat zijn er al ruim 150. Hij deed er zelfs een oproep voor op Facebook toen ook de kringloopwinkels dicht moesten.

Jehudi's videoclip Back to the Garden voor Bertolf
En of deze unieke publicatie niet genoeg is, was onlangs ook de release van de videoclip die Jehudi maakte voor singer-songwriter Bertolf uit Zwolle, tevens leadzanger van Her Majesty. Op 19 maart werd zijn nummer ‘Back to the Garden’ gereleased. 


Wie Jehudi van Dijk is, hoe het collagegedicht ontstond en hoe zijn gedichten precies tot stand komen? Dát zie je hier in dit SPUNCKcultuurportret van Jehudi van Dijk.