thumbnail

Bij Oost | Vandaag

Uitzending van donderdag 18 februari 2021 om 17:00

Delen

Het Openbaar Ministerie wil de hoofdverdachte in de Ruinerwold-zaak niet meer vervolgen en vindt dat hij vrijgelaten moet worden. De mentale gezondheid van de vader is te slecht voor vervolging, zegt het OM, die zich ervan bewust is dat de conclusie hard zal aankomen bij met name zijn oudste vier kinderen.

In De Krim was vandaag veel politie aan de Parralelweg. De straat was afgezet en er stonden witte schermen om dit huis. Er werd daar onderzoek gedaan naar de dood van een baby, die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

In de meeste kapsalons in Nederland is het al lange tijd donker. En vanavond gaan ze daarom actie voeren... Ze doen vanavond om 6 uur in de kapsalons de lampen aan. Niet omdat ze open mogen, maar juist omdat bij hen persoonlijk het licht dreigt uit te gaan. Het water staat hen aan de lippen, omdat veel kappers geen overheidssteun krijgen. Tanja Schipper heeft een eigen kapsalon en is te gast. 

Reinier Paping uit Dedemsvaart is jarig vandaag. De winnaar van de barre Elfstedentocht in 1963. Hij mag 90 kaarsjes uitblazen...