thumbnail

Turkse Tukkers aan zet

Uitzending van maandag 19 april 2021 om 18:30

Delen

Dit gebeurde onder de vlag van de maatschappelijke stichting van FC Twente, 'Scoren in de wijk', die zich inzet voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In de documentaire volgden documentairemakers Willy Berends en Cars Bijlstra gedurende het hele traject de gezinnen en de begeleiders. Uit onderzoek achteraf van de Universiteit Twente blijkt dat de deelnemers béter Nederlands zijn gaan spreken en méér hebben geleerd over Nederland. Dankzij het project zijn 19 deelnemers aan een betaalde baan of vrijwilligerswerk gekomen óf een eigen zaak begonnen. Bijna de helft zegt beter in staat te zijn om voor de eigen toekomst te zorgen. Uniek aan 'Turkse Tukkers aan zet' is dat het van binnenuit is opgestart. De vrijwilligers die de gezinnen begeleidden, werden in eigen kring gerekruteerd en kregen een training op het ROC in Hengelo. 

"De zichtbaarheid van wat we doen, ons inzetten voor deze doelgroep, wordt op deze manier vergroot", vertelt Bas Schreurs, maatschappelijk manager bij FC Twente.