thumbnail

OverUIT de Kunst

Uitzending van zondag 7 april 2019 om 11:35

Delen

Een autoverkoper, conducteur, een onderwijzer, een journalist maar ook een beeldend kunstenaar, communicatieman, projectontwikkelaar en jongerenwerker. En zo nog zeker 40 beroepen meer. Maar het wérk van deze 52 mannen is niet datgene wat hen bindt. Het is ook zeker niet hetgeen waarover ze praten en elkaar afmeten.

 

Deze -voor het gemak50 – mannen zijn in hun vrije tijd bovenal 100% baas bij KOORBAZEN. Wat begon als een mannenkoor nieuwe stijl is uitgegroeid tot een voortdurend experiment waarbij vanuit muziek en performing art hun eigen verhaal wordt verteld. Pop, hiphop, klassiek, spoken word, beat box, gedeeld met het publiek en met elkaar. De bazen repeteren elke week – onder leiding van een professioneel artistiek team, om toe te werken naar hun eigen concerten of festivaloptredens.

Update 2020: De Koorbazen staan vrijdag 7 augustus in de halve finale van de nieuwe talentshow ‘We Want More’ van SBS6. Met een combinatie van zang, beatbox en spoken word heeft het 55 koppige mannenkoor De Koorbazen uit Zwolle met een eigen versie van het nummer ‘Smells Like Teen Spirit’ de jury van het tv-programma overtuigd.