thumbnail

Overijssel Vandaag

Uitzending van maandag 8 oktober 2018 om 17:00

Delen

Er komt Europees geld beschikbaar voor de ongeveer 600 werkloze Overijsselse bankmedewerker. Zij verloren door robotisering en automatisering tijdens de laatste crisis hun baan.

 

Deze zomer opende het Leger des Heils in Deventer een nieuw kledingsorteercentrum. Inmiddels draait het centrum op volle toeren met medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is zo'n groot succes dat het sorteercentrum op de huidige locatie niet meer uit de voeten kan en gaat verhuizen. Verslaggever Bart Kieft neemt een kijkje.

De problemen met beschadigde huizen langs het kanaal Almelo-De Haandrik blijken groter dan gedacht. Sinds de bewonersavond vorige maand in Geerdijk zijn er twintig nieuwe schademeldingen bijgekomen. Naast Geerdijk zijn er nu ook klachten gemeld vanuit Vroomshoop, Beerzerveld en Dedemsvaart. Verslaggever Ruud Dilling is daar.

 

Komt de nieuwe Max Verstappen uit Hengelo? De elfjarige karter Nathan Ottink is al Nederlands kampioen, Benelux kampioen en vice-Europees kampioen. Deze week gaat hij voor de wereldtitel bij het WK karten in Frankrijk.