Overijssel Vandaag

Uitzending van woensdag 13 februari 2019 om 17:00

Delen

Te gast is Angela Porceddu uit Enschede. Zij kampte op haar dertiende met depressieve klachten die uiteindelijk resulteerden in anorexia. Na een lange strijd en veel schaamte besloot zij er een boek over te schrijven. In het boek 'Van zonder voeding naar sondevoeding' beschrijft ze voornamelijk haar gevecht tegen Anorexia en de hulpverlening. 

De eigenaresse van een paardenopvang in Enschede moet zich voor de rechter verantwoorden wegens ernstige dierenmishandeling. Terwijl deze zaak nog behandeld moet worden, blijken er vorige week opnieuw twee paarden van haar in beslag te zijn genomen. Het gaat om Haflingers, die volgens de inspecteur van de Dierenbescherming soms dagenlang niet te eten en drinken kregen.

Archeologen hebben bij de bouw- en sloopwerkzaamheden in de Grote Kerk in Zwolle deze week een grafkelder gevonden. De kelder ligt op een bijzondere plek midden in de kerk. Er wordt druk in de archieven gezocht naar de identiteit van de persoon of personen die in de grafkelder begraven zijn. Overijssel Vandaag is live bij de grafkelder aanwezig.

En we spreken met de kersverse wereldkampioen op de 1500 meter schaatsen, Thomas Krol. De Deventenaar kwam in de rit bij de WK afstanden in Inzell tot een tijd van 1.42,58, zijn beste tijd ooit.