Overijssel Vandaag

Uitzending van woensdag 13 maart 2019 om 17:00

Delen

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft vanmiddag samen met gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel en gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland officieel het startsein gegeven voor de uitbreiding van de A1. Het traject tussen Twello en Deventer wordt verbreed van 3x3 naar 4x4 rijstroken en de A1 tussen Deventer-Oost en Rijssen krijgt 2x3 rijstroken.

Kampen maakt zich op voor de komst van de koning. Vandaag opent Koning Willem Alexander het Reevediep. De hoogwatergeul die Kampen moet beschermen tegen overstromingen. De aanleg is het sluitstuk van het landelijke project "ruimte voor de rivier". 

Op het college Mode, Media en Vormgeving van het ROC van Twente kunnen studenten vast stemmen voor provinciale staten. De uitslag is vaak een voorbode van de landelijke uitkomst. Overijssel Vandaag neemt een kijkje bij de stembus.

In aanloop naar de verkiezingen van 20 maart kunt u elke dag kennismaken met één van de kopstukken uit onze provinciale politiek. Vandaag is het de beurt aan Renate van der Velde van de ChristenUnie.