thumbnail

Overijssel Vandaag

Uitzending van maandag 25 maart 2019 om 17:00

Delen

De gekozen Statenleden van Overijssel zijn bekend en melden zich vandaag in Zwolle. Wie gaan in Overijssel aan de slag als Statenlid? Wij wachten ze op.

Donderdag zullen ze officieel worden benoemd in een zogeheten installatievergadering in het provinciehuis in Zwolle, waar de gekozen Statenleden de belofte of eed afleggen.

Katten- en hondenbezitters in het noorden en oosten van Nederland hoeven voortaan minder ver te reizen voor gespecialiseerde medische zorg voor hun huisdier. Dit najaar opent de kliniek AniCura de Tweede Lijn in Zwolle een nieuw specialistisch dierenziekenhuis. Wij namen alvast een kijkje in de kliniek.

 

Op 15 huizen aan De Grutto in Deventer ligt 1600 vierkante meter leien dakbedekking: ASBEST. Dit hangt de bewoners als een financiële molensteen om hun nek. Laten verwijderen kost 4 ton en dat geld hebben ze niet. De vraag is: wie moet voor die kosten opdraaien. En er speelt nóg een belangrijk tweede probleem. De bewoners van De Grutto willen graag zonnepanelen op hun dak, maar dat kan niet vanwege die asbest leien. Een gegraveerde lei bieden ze dinsdag 26 maart aan op het moment dat ze ook een petitie aanbieden aan het gemeentebestuur van Deventer. De petitie is ruim 3000 keer ondertekend.