Overijssel Vandaag

Uitzending van vrijdag 7 juni 2019 om 17:00

Delen

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat de SLM vliegramp zich voltrok. Daarbij kwamen 176 mensen om het leven, onder wie Fred Patrick van PEC Zwolle, Rudy Degenaar van Heracles Almelo en Andy Scharmin van FC Twente. De drie voetballers maakten deel uit van het Kleurrijk Elftal dat een benefietwedstrijd zou spelen in Suriname. Voor de nabestaanden voelt het als de dag van gisteren.

 

De terrorbuizerd die dezer dagen de gemoederen rond Saasveld en wijde omgeving volop bezighoudt, is intussen uitgegroeid tot zo ongeveer meest besproken roofvogel van ons land.

 

Dit weekend worden de crossmotoren weer aangetrapt. Voor motorcrossbegrippen is het een vrij hoge leeftijd, maar Klaas Hofstede uit Staphorst kan maar niet stoppen. De 50-jarige coureur doet komend weekend weer mee met de aftrap van het cross-seizoen in zijn woonplaats.

 

Zondag trekken duizenden sportfans weer richting Hengelo voor het grootste internationale atletiekevenement van ons land: de FBK Games. Europa's snelste atlete op de 5 kilometer Sifan Hassan, die haar record wil verbeteren,  kwam vandaag al aan op Schiphol...