thumbnail

Overijssel Vandaag

Uitzending van dinsdag 10 september 2019 om 17:00

Delen

Taxichauffeur Gerben van Dam uit Zwolle is vanmiddag in het zonnetje gezet door ProRail. Van Dam redde vorige week vrijdag het leven van een handbiker. De man zat vast op een spoorwegovergang in Ommen. Bij de reddingsactie werden zowel de handbiker als de taxichauffeur bijna geraakt door een aanstormende trein. Ze kwamen er allebei zonder kleerscheuren vanaf. 

De Hengelose bieb bestaat dit jaar 100 jaar. Van leeszaalbeweging in het begin van de 20ste eeuw tot uitleeninstituut van boeken, films en tijdschriften. Maar inmiddels ook voorzien van de huidige media, digitale muziek en boeken. Om het jubileum te vieren organiseert de Bibliotheek Hengelo allerlei gratis activiteiten. Zo kun je vanavond naar een lezing van Özcan Akyol.

PEC Zwolle-trainer John Stegeman bood gisterenavond tijdens een businessclubavond van PEC Zwolle zijn excuses aan: "Ik heb één van de grootste fouten van mijn leven gemaakt". Stegeman is donderdagavond aangehouden nadat hij een lantaarnpaal geramd had, met drank op. Hij had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.


Staatssecretaris Paul Blokhuis was gisteren in Twenterand om een blauwdruk in ontvangst te nemen voor de aanpak van GHB-problematiek. De gemeente Twenterand ontwikkelde de afgelopen jaren een methode die succesvol werkt bij het bestrijden van GHB-verslaving. Staatssecretaris Blokhuis denkt dat andere gemeenten ook met deze methode aan de slag kunnen.