thumbnail
3

Het Groene Oosten

Uitzending van dinsdag 17 november 2020 om 17:40

Meer info: http://www.hetgroeneoosten.nl

Delen

Wel of niet maaien? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Maai je wel om de doorstroming van het water te bevorderen of maai je niet om de biodiversiteit te bevorderen? Dat is de constante dilemma waar Waterschap Vechtstromen ieder jaar mee te maken heeft. Presentator André van der Zee gaat een dagje op pad met de maaiers van het waterschap om te ervaren waarom er soms wel en soms niet gemaaid wordt.

 

Op jaarbasis gooien we in Nederland per persoon bijna 490 kilo afval per jaar weg! Bijna 500 kilo! De ouders van presentator André gaan verhuizen en ook dat brengt vaak afval met zich mee. André heeft eens even in zijn ouderlijk huis rondgekeken en daar een voorraad kliekjes verf en oude doeken bij elkaar gescoord. Mooi Maker Hinke Oosten weet hier wel raad mee."

 

Ook in deze aflevering laten we je graag weer inspireren door een Groene Vlogger. Wethouder Michiel van Willigen uit Zwolle laat je graag zien hoe je slim (en goedkoop) regenwater opvangt in je tuin, zoals onder de trampoline. Op deze manier komt het regenwater niet in het riool terecht, maar in de bodem en krijgen we minder blanke straten tijdens hevige regenbuien.