Kerst in Overijssel

Uitzending van dinsdag 25 december 2018 om 17:45

Delen

Theaterfestival Kerst in Oud Kampen staat in 2018 helemaal in het teken van licht; de Kamper binnenstad staat in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers overrompelen. Het thema van Kerst in Oud Kampen is dit jaar licht – een welkom verschijnsel in de donkere dagen voor kerst! Van nostalgische gloeilampen tot hypermoderne en computergestuurde lasershows; alles is mogelijk tijdens het festival. 

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. 

Het Dickens Festijn vindt voor de 28e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. 

Bethlehem Boulevard staat voor korte hartverwarmende acts, concerten en mini-voorstellingen in een prachtige kerstsfeer in de Almelose binnenstad. Met Wilfried Finkers en André Manuel in de cabarettent, ‘Diner veur ene’, de bekende kerstklassieker ‘Diner for one’ in het Twents door Laus Steenbeeke, en in het Theaterhotel een echte Twentse Scrooge-voorstelling.