FamilieZaken
Terugkijken

FamilieZaken

Sallandse Wegenbouw | Van den Barg Carrosseriebouw 16 mei 2023 17:30 - 17:55

In deze aflevering twee familiebedrijven in sectoren die van oudsher gedomineerd worden door mannen. Sallandse Wegenbouw uit Haarle en Van den Barg Carrosseriebouw uit Delden. In Haarle is dochter Kim de rechterhand van haar vader en pionier Johan, bij Van den Barg zijn twee van de vijf dochters actief in het bedrijf.

Vakantiepark Mölke | Kalf Kostuums

Vakantiepark Mölke | Kalf Kostuums

9 mei 2023 17:30 - 17:55 In deze aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven die hard geraakt werden in het begin van corona. Vakantiepark Mölke is al jaren een begrip, maar kreeg in coronatijd noodgedwongen de ruimte om hun concept nog beter neer te zetten. Deze festivalisering bracht ze al meerdere prijzen op. Kalf Kostuums in Zwolle zag door corona ook een deel van de omzet stilvallen, eigenaar Joris Halman verlegde zijn focus en nam ingrijpende beslissingen die goed uitpakken voor de toekomst van het bedrijf.
Melkveehouderij Klaasses | Vleesbedrijf Bolscher

Melkveehouderij Klaasses | Vleesbedrijf Bolscher

2 mei 2023 17:30 - 17:55 In de vijfde aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven die geconfronteerd worden met grote ontwikkelingen in hun sector. Vleesbedrijf Bolscher uit Enschede heeft te maken met veranderingen in de vleesindustrie en speelt daar goed op in. Bij de melkveehouderij van de familie Klaasses in Holten hebben ze na de fosfaatproblematiek van 10 jaar terug nu te maken met de stikstofperikelen. Toch zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet. Mede dankzij de florerende ijsboerderij die door moeder Wilma wordt gerund.
P&K Kraanverhuur | Scheepswerf Geertman

P&K Kraanverhuur | Scheepswerf Geertman

25 april 2023 17:30 - 17:55 In deze vierde aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven die actief zijn in wat zwaardere materie: Scheepswerf Geertman uit Zwartsluis en P&K Kraanverhuur uit Enter. Bij de scheepswerf staat de jonge René als vierde generatie aan het roer en maakt hij keuzes die passen bij zijn manier van werken. In Enter is de kleurrijke Gerrie Plas de visionair die het bedrijf enorm liet groeien, hij wil het de komende jaren overdoen aan zijn drie kinderen.
Trioliet | Slagerij Bouwma

Trioliet | Slagerij Bouwma

18 april 2023 17:30 - 17:55 In deze aflevering van FamilieZaken twee uiteenlopende familiebedrijven die de waarden die horen bij familie hoog in het vaandel hebben staan. Trioliet uit Oldenzaal is marktleider op het gebied van voertechniek. De bekende rode voerrobots en -mengwagens worden in meer dan 50 landen verkocht. Eigenaar Robert Liet houdt van pionieren, maar houdt daarbij de ogen open voor mensen om zich heen. Slagerij Bouma uit Steenwijkerwold is al ruim 100 jaar een familiebedrijf. Henk Bouma opende in 1922 de deuren en inmiddels staat de vierde generatie achter de toonbank. In coronatijd bedacht zijn zoon eigen sportmaaltijden en lokaal is het bedrijf ook sociaal actief.