THUIS met Boudewijn en Typhoon
Terugkijken

THUIS met Boudewijn en Typhoon

7 oktober 2022 18:00 - 18:55

Wat is culturele diversiteit? Hoe werk je aan een inclusieve samenleving? Wat betekent ‘thuis’? Regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger Typhoon gaan in dit programma de komende maanden op zoek naar antwoorden. Beide zijn ervan overtuigd, dat kunst en cultuur een gesprek in gang zet. Met een nieuwsgierige, onderzoekende en open blik én de nodige portie lef reizen ze samen het land door. Ze halen verhalen op uit de regio, delen persoonlijke ervaringen met elkaar en gaan op bezoek bij een persoon of een gezelschap voor wie de thema’s diversiteit en inclusie een ‘way of life’ zijn. Wat drijft hen? En wat kunnen we van hen leren?

THUIS met Boudewijn en Typhoon

15 juni 2022 18:30 - 18:55 Wat is culturele diversiteit? Hoe werk je aan een inclusieve samenleving? Wat betekent ‘thuis’? Regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger Typhoon gaan in dit programma de komende maanden op zoek naar antwoorden. Beide zijn ervan overtuigd, dat kunst en cultuur een gesprek in gang zet. Met een nieuwsgierige, onderzoekende en open blik én de nodige portie lef reizen ze samen het land door. Ze halen verhalen op uit de regio, delen persoonlijke ervaringen met elkaar en gaan op bezoek bij een persoon of een gezelschap voor wie de thema’s diversiteit en inclusie een ‘way of life’ zijn. Wat drijft hen? En wat kunnen we van hen leren?

THUIS met Boudewijn en Typhoon

11 mei 2022 17:30 - 17:55 Boudewijn en Typhoon praten met antropoloog en inclusiviteits- en diversiteitsdeskundige Jitske Kramer. Wat bedoelen we met inclusiviteit en diversiteit? En hoe breng je dat in de praktijk? Personal trainer Max Haverkamp leert Boudewijn en Typhoon hoe kickboksen je daarbij kan helpen. Op Erve Asito Almelo zingt zangeres Manuela Nzenge een prachtig nummer van Whitney Houston. Manuela wil met haar optreden niet alleen de sterren van de hemel zingen, maar ook mensen met een beperking zichtbaarder laten zijn in het dagelijks leven. Zij is een van de vele artiesten van ‘GelijkSpel in concert’ dat op 9 en 10 juni plaatsvindt in genoemd stadion.
Op bezoek bij Toneelgroep Oostpool

Op bezoek bij Toneelgroep Oostpool

6 april 2022 18:00 - 18:50 In deze aflevering bezoekt het duo Oostpool, dé toneelgroep van Oost-Nederland. Met een groot team, dat bestaat uit een mix van mensen met uiteenlopende achtergronden, verzorgt de toneelgroep zo’n 500 voorstellingen per jaar, die voornamelijk in Oost-Nederland plaatsvinden. Boudewijn en Typhoon krijgen een kijkje achter de schermen van Shakespeare’s Midzomernachtsdroom, de nieuwste Oostpoolvoorstelling, en bespreken o.a. met regisseur Daria Bukviç haar werkwijze en het thema inclusiviteit. Midzomernachtsdroom is een samenwerking tussen Oostpool, orkest Phion, Introdans en Musis & Stadstheater en gaat donderdag 31 maart in première.