Live uitzending Cultuurprijs Overijssel 2014

 

Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost en de dagbladen De Stentor en TC Tubantia hebben de handen ineen geslagen voor de Cultuurprijs Overijsel 2014. Vanavond wordt voor het eerst gezamenlijk die cultuurprijs uitgereikt in het Wilminktheater in Enschede.

Een bonte culturele avond met optredens van tientallen artiesten, waaronder het Symphonisch Blaasorkest Overijssel, Nederlandse Reisopera, Knarsetand, Haystack E Royal, The Young Ones en Gnaffel. Er zijn interviews met schilders en dichters en het publiek wordt ‘opgeschrikt’ met vlijmscherpe opmerkingen van niemand minder dan Helligen Hendrik.

Voor de jaarlijkse toekenning van de Overijsselse cultuurprijs én een stimulansprijs voor jong cultuurtalent is de Stichting Cultuurprijs Overijssel opgericht. De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2014 zijn Ilse DeLange, Carl Wittrock en Ralph Keuning. De muzikanten Bertolf, Typhoon en Martijn Holtslag zijn kanshebbers voor de Talentprijs.

De jury die de prijs jaarlijks zal toekennen, wordt voorgezeten door de Overijsselse commissaris van de koning Ank Bijleveld. De jury bestaat verder uit Jan Willem de Vriend, dirigent van het Nederlands Symfonieorkest, Nelleke Vedelaar, wethouder van de gemeente Zwolle en Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg. Naast de jury bepalen ook de inwoners van Overijssel wie de Cultuurprijs en Talentprijs in ontvangst mag nemen.

Cultuurprijs Overijssel

Alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur komen in aanmerking. Architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie, film, theater en letteren. Van belang is dat het werk inspirerend is en dat het een culturele en sociale waarde heeft voor Overijssel.

 • Cultuurprijs Overijssel
  6 oktober 2017 22:00

  Cultuurprijs Overijssel

  Uitgebreide samenvatting van de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel en de Talentprijs Overijssel 2017.
 • Cultuurprijs Overijssel
  23 september 2016 22:00

  Cultuurprijs Overijssel

  Uitgebreid verslag van de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2016 tijdens een feestelijke avond in schouwburg Odeon in Zwolle.
 • Cultuurprijs Overijssel
  27 september 2015 12:17

  Cultuurprijs Overijssel

  Samenvatting van de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2015 in de Deventer Schouwburg.
 • Cultuurprijs Overijssel
  18 september 2014 20:20

  Cultuurprijs Overijssel

  Live uitzending Cultuurprijs Overijssel 2014
Informatie