Documentaire over de ondergang van Ger Visser en zijn bedrijf Eurocommerce

 

Paardenliefhebber Ger Visser Sr. stond met zijn bedrijf Eurocommerce jarenlang garant voor wereldwijde sportieve successen. Met als absoluut hoogtepunt het topspringpaard London dat onder Gerco Schröder twee zilveren medailles haalde op de Spelen van 2012. Kort daarna valt de kantorenkolos met donderend geraas om: fraude. Programmamaakster Annette van Trigt, bekend van de spraakmakende documentaires ‘De slag om London’ en ‘Gouden Genen’ maakte hierover de boeiende documentaire ‘Vals Spel’.

Alles en iedereen ten onder

De Olympische springstal gaat op dramatische wijze ten onder met als dieptepunt: de veiling van de Olympische springpaarden. Topstuk London wordt voor 8,6 miljoen euro verkocht en is in een klap het duurste springpaard ter wereld. In zijn manipulaties sleept Visser Sr zijn hele gezin mee. En de Nederlandse belastingbetaler? Die draait uiteindelijk op voor het bloedbad dat hij aanricht bij de banken: 1,2 miljard.

Vals Spel

'Vals Spel' toont de ondergang van Ger Visser sr. de vastgoedmagnaat die wegens fraude verantwoordelijk wordt gehouden voor de ondergang van stal Eurocommerce; het bedrijf dat jarenlang garant stond voor successen. 

  • Vals Spel
    12 juni 2018 20:00

    Vals Spel

    Documentaire over de ondergang van Ger Visser en zijn bedrijf Eurocommerce Deze uitzending is niet beschikbaar voor uitzending gemist.
Informatie