nieuws

Co-commentator Dirk Stuip: "Military in Boekelo is uniek"

De grandeur van het hippische evenement dat voor de 45ste keer start in Boekelo, is ongekend. Dat zegt Dirk Stuip, paardendeskundige en liefhebber van de sport. "Boekelo weet de sport te combineren met andere activiteiten die commercieel interessant zijn. Zo kan het evenement in Boekelo overleven, waar andere plaatsen het moeilijk hebben", aldus Stuip.Â
Volgens Stuip is ook de betrokkenheid van de vrijwilligers bij de Military Boekelo van groot belang. Zo zijn er de afvlaggers die bij alle 29 hindernissen vlaggen plaatsen, en zijn er vrijwilligers die eigenlijk helemaal niets met paarden hebben. "Dat is heel belangrijk voor de organisatie van zo'n spektakel."
Aan door die lokale betrokkenheid, kunnen internationale ruiters vlammen in Boekelo. "Voor een aantal landen is Boekelo de wedstrijd waarin de selectie bepaald wordt voor de Olympische Spelen in Rio. Dus dat wordt een pittige strijd."
Wilt u die strijd volgen? Zaterdag zendt RTV Oost vanaf 9.00 uur 's ochtends op zowel radio als tv een verslag uit van de Military.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.