nieuws

Deventenaar Egbert Scheffer wint met 'Tape-Art' Aanmoedigingsprijs

Kunstenaar Egbert Scheffer uit Deventer heeft vorige week de Aanmoedigingsprijs van zijn stad gekregen. Scheffer wordt op die manier geprezen voor zijn inzet om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek en dat zijn werk een culturele waarde voor de stad Deventer heeft.Â
Scheffer maakt zogenoemde 'tape-art'. Met tape maakte hij bijvoorbeeld een kunstig lijnenspel op straat in de buurtschap Okkenbroek. Maar ook in het Havenkwartier in Deventer zijn werken van Egbert te zien. Hij werkt veel met spuitbussen. Zijn graffiti is overal in Deventer te zien, bijvoorbeeld op de voeten van de windmolens langs de A1. 

Geen kunstenaar

De Deventenaar ziet zichzelf niet als kunstenaar: "Ik noem mezelf liever ondernemer in het creatieve vak. Ik ben niet als kunstenaar geschoold. Ik werk misschien wat commerciëler," zegt hij in Overijssel Vandaag op TV Oost.  
De prijs en de bijbehorende tweeduizend euro werden uitgereikt door wethouder Jan Jaap Kolkman. De jury roemt hem om het feit dat hij jong en oud weet te boeien voor kunst. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.