nieuws

Eten uit een foodtruck of op safari in eigen land: dit kun je doen in het pinksterweekend

Spot de BigFive van het boerenland, ontmoet het wolfsmeisje van Zwolle of dans op één van de vele festivals in het pinksterweekend!

Dedemsvaart Natuurlijk

Miss Montreal, The Dirty Daddies, Maan en OG3NE prijken op het affiche van het Dedemsvaart Natuurlijk Festival. Op eerste pinksterdag wordt dit festival gehouden rond recreatieplas Kotermeerstal. Op hetzelfde terrein kun je zaterdag een vorkje prikken tijdens Hapjesdag. Een foodtruckfestival dat in het teken staat van lekkere hapjes, loungen en waar ook de kinderen zich niet hoeven te vervelen. 

Weidevogelsafari

Maak kennis met het boerenland en haar bewoners! Zaterdag kun je op weidevogelsafari met Boer Pelleboer in Mastenbroek, winnaar Gouden Grutto Award 2018. In een safaribus ga je op pad om weidevogels te spotten in weilanden en natte percelen. Spot jij de BigFive van het Overijsselse boerenland: de grutto, kievit, tureluur, scholekster en wulp? Opgeven voor de safari is wel verplicht, dat kan via deze website. 

De Wilde Deerne
Het afgelopen jaar hebben heel wat Zwollenaren gewerkt aan de voorbereidingen voor het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne. Een waargebeurd verhaal over een verwilderde boerendochter die driehonderd jaar geleden in een bos rond Zwolle dwaalde. Afgelopen weekend ging het theaterspektakel in première. Gemist? Er komen nog meer kansen! Tot en met 3 juni zijn er ieder weekend meerdere voorstellingen in de IJsselhallen

Dag van het Kasteel

Kastelen en buitenplaatsen in Overijssel openen op tweede pinksterdag massaal hun deuren. Onder de noemer 'Verborgen Verhalen Verteld' beleef je op de Dag van het Kasteel de rijke geschiedenis, het kasteelleven en weelde van de buitenplaatsen. Alle deelnemers aan de Dag van het Kasteel in Overijssel vind je hier

Summer Fair

De tuinen van Landgoed ’t Laer in Ommen zijn dit weekend het decor van de Summer Fair. Op het landgoedterras kun je vrijdag, zaterdag, zondag en maandag genieten van een High Wine, koffiespecialiteiten, live cooking of een authentiek schaafijsje. Naast hapjes en drankjes zijn er ook demonstraties, optredens, kinderactiviteiten en heel veel leuke kramen! 
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.