nieuws

Wandelpret, brommers kieken en rollende keukens

Is je agenda dit weekend nog leeg? Zet je tanden in een stukje Deventer Koek, haal je wandelschoenen uit de kast of kijk hoe de coureurs van de brommersprint door de straten van Genemuiden sjezen.

Wandelfestival

Maak jij graag een ommetje? Of banjer je liever urenlang door het bos? Dan mag je het wandelfestival Zwolle niet missen! Zaterdag kun je in en rondom het Dominicanenklooster terecht voor lezingen, workshops en wandelingen. Het festival wil informeren en inspireren over de vrolijke, diepzinnige, stille en creatieve manieren van wandelen. Wandelaars vertellen over hun ervaringen en je kunt meedoen aan een mini-pelgrimage, een filosofische wandeling of een stadswandeling. 

Zunnewende

Streekcultuur en streektalen ontmoeten elkaar vrijdag op het Zunnewende Festival. Letterlijk op de grens van Salland en Twente, op en om Landgoed Schuilenburg aan de Regge in Hellendoorn, trekt een bonte stoet van muzikanten, schrijvers, dichters, vertellers en theatermakers in allerlei verschillende streektalen voorbij. De 12e editie van het festival begint vrijdag om 16.00 uur. 

Brommersprint

De organisatie van de grootste sprint van Nederland heeft dit jaar nog een tandje bijgezet. Traditiegetrouw wordt in Genemuiden geracet met omgebouwde brommers en scooters tijdens de Brommersprint. Het programma begint dit jaar al een dagje eerder, op vrijdag, met een uitgebreid feestprogramma. Zaterdag komen de snelheidsduivels in actie, aan het einde van de middag zijn de afsluitende finales. 

TREK
Het Volkspark in Enschede wordt dit weekend omgetoverd tot een openluchtrestaurant. Het Food Truck Festival TREK komt met tientallen rollende keukens richting Twente. Van sushi tot Surinaams en van vega tot burgers: de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Een vorkje prikken of je dorst lessen kan vrijdag vanaf 16.00 uur. 

Tingelfietstocht

Zondag kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar mee op Tingeltocht. Een fietstocht in en rondom Deventer met onderweg diverse activiteiten. Speciaal voor het 1250-jarig bestaan van Deventer is dit keer een Lebuïnus-Tingelroute bedacht. Een tocht van 25 km, met onderweg pauzemomenten om eventjes uit te rusten, middeleeuwse spelletjes te doen, Deventer Koek te happen, historische feitjes over Deventer te horen en te zien én pannenkoeken te bakken. 
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.