nieuws

Expeditie Oost: Kamper jeugd bezoekt massaal visfestijn van Ons Vermaak

Om 10.00 uur precies werd het Kamper Visfestijn geopend en klonk er een enthousiast gejuich uit de monden van ruim 300 jonge Kampenaren.
De tweede editie van het evenement dat helemaal in het teken staat van de hengelsport is een feit.

Ruim 300 kids

"Ook dit jaar hebben we een fantastische opkomst. Ietsje minder dan de eerste editie vorig jaar maar dit jaar zijn we vergeten te kijken wanneer de divers basisscholen met hun groep 8 op kamp zijn. Daar hebben we dus een klein beetje last van", aldus Renko van Bodegraven, voorzitter van Hengelaarsvereniging Ons Vermaak.

Verslaafd aan vissen

"Ik heb het prima naar mijn zin maar .... ik ben ook verslaafd aan het vissen. Samen met mijn vader doe ik het al jaren en ik hoop dat er nog veel meer kinderen enthousiast worden over de vissport. Soms kijken mensen wel raar wanneer ik vertel dat ik met mijn vader een dagje ga vissen op de boot van mijn opa", aldus de 11-jarige Ilse Jager.

Kinderen enthousiasmeren

"De doelstelling van dit evenement is inderdaad om kids te enthousiasmeren voor de hengelsport. Het is een mooie hobby en het is jammer dat het zo onbekend en dus ook onbemind is bij de jeugd", aldus van Bodegraven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.