nieuws

Knalroze sleurhut met panterprint: Zwarte Cross caravans kunnen weer van stal

In een schuur van een familielid slijten Lynn en Gerlinde de komende weken heel wat uurtjes. Ze maken hun knalroze caravan gereed voor een lang weekend kamperen op de Zwarte Cross.
"De dag nadat de Zwarte Cross afgelopen is, heb ik alweer Achterhoek-heimwee", vertelt Gerlinde terwijl ze het Zwarte Cross logo inkleurt. Hoe dichter je bij de Zwarte Cross komt, hoe langer de werkdagen gaan duren en hoe langer de week gaat duren". 

Alles went, behalve een tent

Dat het Achterhoekse festival hun harten heeft veroverd is overduidelijk. "Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet: iedereen wordt op de Zwarte Cross gewoon geaccepteerd", vertelt Gerlinde. "Allemaal boeren bij elkaar, dan hangt er een sfeertje", vult Lynn aan. Gelukkig hoeven de vriendinnen niet lang meer te wachten: nog een kleine drie weken en de poorten van het festival gaan weer open. 
De vriendinnen hebben de eerste jaren in een tent gekampeerd op het festival, maar dat was geen succes. "Alles went, behalve een tent!", lachen de dames. Tegen een storm die over het terrein raasde bleek de tent niet opgewassen. "Toen lag ik in een natte tent en was ik er klaar mee." Het huidige paleisje op wielen kreeg vorig jaar haar vuurdoop op de camping. "Hopelijk hebben we er dit jaar ook weer allemachtig veel schik van!" 

Panterprintje

Met hun roze paleisje reizen de vriendinnen dit jaar al een dag eerder dan normaal af naar de Achterhoek. "We gaan de woensdag voor het festival op een boerencamping in de buurt slapen." Zo hopen ze files te voorkomen en daardoor een mooi plekje op de camping te kunnen veroveren. 
Helemaal klaar is de caravan overigens nog niet, de namen van de vriendinnen moeten nog op de deur worden geschilderd. "Er moet ook nog wat panterprint bij op en er komen nog wat platte teksten en uitspraken bij." Zoals? "Was mien boek maar net zo plat as mien accent, Probleem'n? Poar neem'n en Titom!" 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.