nieuws

Overijssel kan wa wat: Hardloopzusjes Huijsmans uit Wilsum

Naëll en Julynn Huijsmans kunnen wa wat. De zusjes uit Wilsum zijn fanatieke hardloopsters. Zo heeft Naëll (10) al honderd bekers gewonnen met hardloopwedstrijden, maar haar zusje Julynn (7) zit haar op de hielen. "Ons uiteindelijke doel is om duizend bekers te winnen en mee te doen aan de Olympische Spelen."
Naëll begon op jonge leeftijd met volleybal. "Maar ik kan niet mikken, daardoor ging ik uiteindelijk op atletiek", vertelt ze. "Het hardlopen vinden we het leukst, maar om alleen voor hardlopen te trainen is een beetje saai. Daarom trainen we een paar keer per week in onze atletiekgroep."
Automatisch ging Julynn haar achterna. "Ik moest ook op atletiek, maar vind dat wel heel leuk hoor", vertelt Julynn. "Ik vind de korte afstanden het leukst, want daar ben ik het beste in."

Veelbelovend

Richard Kroon, de trainer van de twee zusjes is lovend over het tweetal. "Ze hebben op deze jonge leeftijd al een enorme sprongkracht en uithoudingsvermogen", meldt hij. "Daarin zijn ze echt uniek."
tekst gaat verder onder de foto
Hardloopzusjes Huijsmans
Hardloopzusjes Huijsmans © RTV Oost / Bente Pouwels

Duizend medailles

Aan ambitie geen gebrek bij de zusjes Huijsmans. "Ik mag naar het EK, daar heb ik veel zin in", vertelt de oudste van de twee. "Wel jammer dat het in Tilburg is en niet in Barcelona ofzo."
"Later willen we allebei meedoen aan de Olympische Spelen en daar dan een medaille winnen", zegt Naëll. Julynn vult haar aan: "En we willen allebei minstens duizend bekers winnen!"
Overijssel kan wa wat is een videoreeks over talenten uit onze provincie. Van fotografe tot kok, niets is te gek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.