nieuws

Een toekomst voor Marijn: wat zou je doen als je alles vooraf geweten had?

Wat zou jij doen? Die vraag hield Miranda van Dijk de afgelopen tijd bezig na een gesprek met orthopedagoog Dinanda Zevalkink. Zij merkte op dat negentig procent van de zwangerschappen wordt afgebroken als een kindje met down op komst is. Miranda heeft zelf vijftien jaar geleden een meervoudig gehandicapt kind gekregen. Wat had ze gedaan als ze van te voren had geweten wat er met haar zoon Marijn aan de hand was?
Over die vraag gaat het onder meer in een nieuw hoofdstuk van de zoektocht naar een goede woonplek voor Marijn. Het aantal aanvragen voor een woning voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen loopt terug omdat de zwangerschap steeds vaker wordt afgebroken. Miranda peilde de meningen onder andere ouders en schrijft over wat daar uit kwam.
Voor het volledige verhaal klik dan hier of op onderstaande foto. 

Fotograaf: Miranda van Dijk Marijn vlak na de geboorte
Daarnaast schreef Miranda van Dijk een nieuwe blog over haar zoon. Dit keer over de vakantie. Een heerlijke tijd. Vrijheid, lekker doen waar je zelf zin in hebt en vooral ook lekker op vakantie naar een ver een warm land.
Nee dus. Niks van dit alles. Voor een kind als Marijn die heel erg gebaat is bij ritme, is een vakantie helemaal niet prettig. Want alles gaat anders dan hij gewend is en dat veroorzaak veel stress en andere problemen. Lekker op vakantie gaan is er ook niet bij.
Lees erover in de nieuwe blog van Miranda door hier te klikken of op onderstaande foto.

Fotograaf: Miranda van Dijk Marijn op vakantie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.